Audi Cross Cabriolet Quattro concept

Audi Cross Cabriolet quattro concept
Op het autosalon van LA heeft Audi het Cross Cabriolet Quattro concept voorgesteld, de wagen is een voorbode voor de toekomstige Audi Q5.

Het SUV-cabrio concept is nog nooit eerder getoond, de wagen combineert de ruwheid van een SUV en de stijl van een Cabrio. Als we echter de conceptelementen van deze wagen verwijderen zien we de toekomstige Audi Q5 voor ons staan. De nieuwe Q5 gaat pas vanaf midden volgend jaar in productie maar samen met het Cross Cabriolet concept geeft Audi ook informatie over de nieuwe Q5 vrijgegeven, zo zal deze 465 cm lang zijn en 191 cm breed, daarme komt hij zoals verwacht in dezelfde categorie als de BMW X3 en de toekomstige Mercedes GLK.

Onder de motorkap van de Cross Cabriolet Quattro steekt een ontzettend schone 3.0 TDI V6 dieselmotor met 240 pk en 500 Nm koppel. De wagen wordt dankzij het Quattro AWD-systeem met vier wielen aangedreven en heeft een zestraps versnellingsbak met schakelflippers achter het stuur. Een sprint van 0-100 km/h is voorbij in 7,2 seconden en de topsnelheid ligt op 240 km/u. Toch blijft het verbruik dankzij het ultra-low emission system steken op 7,3 liter per 100 kilometer en voldoet de wagen aan de toekomstige Euro 6-norm.

Voor de bouw van de wagen heeft Audi gebruik gemaakt van veel componenten en technieken van de A4 en A5 en daarbij heeft Audi zich niet ingehouden met LED-verlichting. De Cross Cabriolet is verder uitgerust met internet, waardoor het mogelijk is om naar internet-radio te luisteren en Google Earth te gebruiken als navigatiesysteem. Als kers op de taart beschikt het conceptmodel over een 505 Watt sterk Bang&Olufsen-systeem om Audioperfectie te benaderen.

Audi Cross Cabriolet quattro concept

Audi Cross Cabriolet quattro concept

Audi Cross Cabriolet quattro concept

Audi Cross Cabriolet quattro concept

Audi Cross Cabriolet quattro concept

Audi Cross Cabriolet quattro concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...