Spyshots: Audi R8 V10 prototype

Audi R8 V10 Prototype
Audi werkt verder aan de R8 met V10 motor, eerder is een prototype volledig afgebrand door een brandstoflek tijdens een testsessie, deze keer neemt Audi extra voorzorgen.

Om te voorkomen dat het prototype opnieuw zou afbranden heeft Audi een brandblussysteem ingebouwd in de V10 R8. Het is de bedoeling dat de testrijder bij brand de wagen zo snel mogelijk verlaat en daarna de twee knoppen naast de zijspiegels (zie foto’s onderaan) indrukt. Hiermee wordt de auto volledig met schuim geblust. Dit systeem moet voorkomen dat Audi opnieuw een prototype ter waarde van een half miljoen euro verliest.

De Audi R8 met V10 motor werd in het matzwart gefotografeerd, hetgeen ons opvalt op de foto’s zijn de grotere luchtinlaten aan de passagiersdeur en de grotere remmen dan het standaard R8 model. Er wordt ook nog steeds gespeculeerd over de naam van deze krachtigere R8, mogelijkheden zijn R10, R8 S of RS8. De motor die gebruikt wordt door Audi is dezelfde als in de Lamborghini Gallardo met een vermogen van 500 pk.

Audi R8 V10 Prototype

Audi R8 V10 Prototype

Audi R8 V10 Prototype

Audi R8 V10 Prototype

Audi R8 V10 Prototype

Deel dit bericht:

2 reacties op "Spyshots: Audi R8 V10 prototype"

  1. MRM 16-10-2007 om 21:54

    geniaal

Reageer

Reactie aan het plaatsen...