Officieel: Volkswagen Touareg R50

Volkswagen Touareg R50
We hadden het vorige week over de komst van de Volkswagen Touareg R50, vandaag zijn de specificaties van het dieselmonster vrijgegeven.

Het V10 TDI-blok zorgt in de Touareg R50 voor 350 pk, 37 pk meer dan de standaard V10 TDI. Het koppel steeg indrukwekkend met 100 Nm tot 850 Nm. Om dit te bereiken heeft Volkswagen Individual de turbodruk en het motormanagement aangepast. De Touareg R50 sprint in 6,7 seconden naar 100 km/h, de topsnelheid ligt op 235 km/h. Het verbruik ligt met deze “getunede” V10 TDI motor op 12,6 liter per 100 km.

Zoals bij elk R model werd het exterieur aangepast. De SUV is voorzien van 21 inch wielen met blauwe remklauwen en bredere wielkasten. De voorbumper oogt agressiever en de R50 wordt voorzien van een exclusieve lak: Biscay-Blue. In het kleurengamma van de R50 zit verder nog Campanilewit, Reflexzilver, Black Magic en Atacamgrijs. De R50 heeft standaard luchtvering die voorzien zijn van een sportstand, daarmee komt de SUV 20 mm dichter bij het asfalt te hangen. Binnenin zorgen speciale stoelen met R50-logo´s voor exclusiviteit. De R50 is vanaf volgend jaar leverbaar, de kostprijs zal rond de 90.000 euro liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...