Volkswagen Touareg R50

Volkswagen Touareg R50
Volgende week, op het autosalon van Australië gaat Volkswagen een extra-krachtige Touareg voorstellen op basis van de V10 TDI versie.

Volkswagen heeft met de R-lijn van elk model een krachtige variant zoals de Passat R36 en Golf R36. De Volkswagen Touareg kon niet ontbreken in de sportieve R-lijn en krijgt er een R50 model bij.

Onder de motorkap komt de V10 TDI motor die momenteel ook al gebruikt wordt voor de Touareg V10 TDI met een vermogen van 313 pk en 750 Nm koppel. Voor het R50 model zal deze motor extra opgedreven worden, Volkswagen claimt namelijk dat de VW Touareg R50 één van de snelste SUV’s ter wereld zal worden. Dat wil dus zeggen dat het zich zal positioneren tussen krachtpatsers als de Porsche Cayenne Turbo met 500 pk en de BMW X5 4.8i M met 355 pk.

De Touareg R50 krijgt ook dikkere wielen, skirts, spoilers en talrijke aanpassingen aan het interieur om zich te onderscheiden van de standaard Touareg. Ook het onderstel werd door de ingenieurs grondig aangepast. De exacte specificaties van deze über-SUV krijgen we op 11 oktober wanneer de Touareg R50 officieel wordt voorgesteld

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...