Volkswagen ontwikkelt elektronische zonneklep

VW Elektrische Zonneklep
Volkswagen werkt in hun R&D center aan een elektronische zonneklep gelijkend op de dimmende ruiten in de Maybach.

Het systeem wordt aangebracht in de voorruit en zal enkel de plek waar de zon in de bestuurder zijn ogen schijnt verdonkeren zodat het licht niet kan invallen. Het systeem maakt gebruik van twee sensoren, de ene kijkt naar de positie van de zon en de andere naar de positie van de ogen van de bestuurder. De computer weet dankzij deze sensoren waar de zon in de ogen van de bestuurder schijnt. De verdonkerde plek zal dus meedraaien in een bocht of als je je hoofd beweegt.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen ontwikkelt elektronische zonneklep"

  1. nicolas 21-07-2007 om 10:02

    de moderne technologie staat niet stil ^^

Reageer

Reactie aan het plaatsen...