Officieel: Dodge Charger Daytona EV muscle car V6 (2024)Behalve een nieuwe zescilinder benzinevariant is er nu ook een zuiver elektrische Dodge Charger Daytona muscle car met 670 pk!

Terwijl de Corvette E-Ray concurrent het doet met een hybride aandrijflijn … gaat Dodge nog een stapje verder. Zo is de nieuwe Charger muscle car zowaar verkrijgbaar als EV!

Dankzij twee elektromotoren is de nieuwe Dodge Charger Daytona met Scat Pack zowaar 670 pk sterk. Daarmee knal je in 3,3 seconden naar 96,6 km/u oftewel 60 miles per hour! Iets toegankelijker is de Charger Daytona RT met 500 pk. Binnenin oogt het een pak moderner met het digitale dashboard (10,25” of 16”), modern infotainmentsysteem (12,3”) en ietwat hoekige stuurwiel.

Een volle accupack (100,2 kWh) brengt deze 2.500 kg zware Amerikaan 420 à 510 km ver. Snelladen lukt aan 180 kW (DC). Maar Dodge zou alreeds werken aan een waardige Charger Daytona Banshee topversie met nog meer pk’s en tweetraps automaat. En een 800V architectuur voor snellere laadtijden!

Voor de liefhebbers van benzine is er de Dodge Charger Sixpack met een 3.0-liter zes-in-lijn turbobenzine. Afhankelijk van je voorkeur/budget komt deze met 420 pk of 550 pk. Alle Dodge Charger’s zijn voorzien van vierwielaandrijving én een donut/drift modus. Een nieuwe Charger V8 HEMI zal niet volgen…

Naast een ICE en EV variant biedt de Dodge Charger nog wat keuzemogelijkheden. Zo is er een coupé (voorheen Challenger) en vierdeurs berline (voorheen Charger) koetswerkvorm. Vermoedelijk volgt er later ook een nieuwe dakloze Charger convertible!

De focus ligt initieel op de elektrische Charger Daytona varianten en uiteraard de thuismarkt. Dit met een scherp prijskaartje van ongeveer 50.000 dollar. Of er Europese plannen zijn werd niet gecommuniceerd.