Officieel: Ford Puma ST Powershift AT7 Hybrid MHEV (2023)De hete Ford Puma ST crossover is nu ook te verkrijgen met de zeventraps automatische versnellingsbak, Powershift genaamd!

Met de Puma heeft Ford een leuksturende vertegenwoordiger binnen het populaire crossover segment. Voor wie ’t wat meer mag zijn is er zelfs een hete Puma ST met 200 pk. Die komt steeds met een handgeschakelde versnellingsbak. In het filegevoelige Vlaanderen misschien niet altijd dé aangewezen keuze. Daar heeft Ford nu een oplossing voor in de vorm van de Puma ST Powershift.

Zoals de naam doet vermoeden krijgen we dus een Puma ST met zeventraps automaat én schakelflippers. Enige keerzijde is dat de aandrijflijn ook grondig aangepast wordt. Zo verdwijnt de 200 pk sterke 1.5-liter viercilinder en komt de 1.0-liter EcoBoost driecilinder benzine in de plaats. Tevens voorzien van mild hybride ondersteuning (48V)! Toch nog steeds goed voor 170 pk / 248 Nm en 0-100 chrono van 7,4 seconden. Ook qua verbruik en uitstoot doet de Puma ST Powershift het iets beter met slechts 6,3 liter benzine per 100 km en 144 g/km CO2.

De Blauwe Ovaal benadrukt nog steeds het betrokken rijgedrag dankzij het directere stuurgevoel, krachtigere remmen en specifieke hardware (oa voorwielophanging en kortere stuurarmen). Inzake uitrusting en looks zijn er ook geen verschillen te bespeuren. De frisse Azura Blue blauwtint is bovendien exclusief voorbehouden voor deze straffe Puma.

De Ford Puma ST met handbak of automaat kost in België sowieso minstens 37.300 euro. Bestellen kan vanaf NU!

Lees hier onze rijtest met de Ford Puma ST!