Officieel: Mazda CX-5 facelift (2021)De tweede generatie Mazda CX-5 SUV gaat al mee sinds 2017 waardoor de tijd rijp is voor een doordachte opfrisbeurt.

Neen, er scheelt niets met je ogen. De populaire Mazda CX-5 is weldegeljk vernieuwd maar de nieuwigheden zitten in een klein hoekje. Zoals de aangepaste grille/bumpers, lichtblokken voor+achteraan en de toevoeging van de Zircon Sand koetswerkkleur. Ingrijpender is opsplitsing in een Newground, Enso, Homura en Takumi uitvoering, elk met hun eigen interieur- en exterieurkenmerken. De CX-5 staat op minimaal 19” lichtmetalen velgen.

Binnenin de Mazda CX-5 prijkt er vanaf heden een Mi-Drive (Mazda Intelligent Drive Select) keuzehendel voor de rijmodi. De AWD varianten hebben hier een extra Offroad mogelijkheid. Naast extra uitrusting (draadloze telefoonlader, adaptieve cruise control met Cruising & Traffic Support), meer bagagevolume (550 liter) benadrukt de Japanse autobouwer dat zowel het rijcomfort als de geluidsisolatie werd verbeterd.

Afhankelijk van je voorkeur/budget kan je kiezen voor de SKYACTIV-G benzinemotor (163 pk of 194 pk) of SKYACTIV-D diesel (150 pk of 184 pk). Standaard met een handgeschakelde 6-versnellingsbak en voorwielaandrijving, optioneel kan dat een 6-traps automaat en/of vierwielaandrijving worden.

De vernieuwde Mazda CX-5 SUV is vanaf NU te bestellen in ruil voor minimaal 29.790 euro, begin 2022 worden de eerste exemplaren geleverd.