Opgelet: nieuwe benaming diesel en benzine aan het tankstation!

Opgelet: nieuwe benaming diesel en benzine aan het tankstation!Om éénheid en duidelijkheid te brengen doorheen de hele Europese Unie veranderen de brandstofetiketten in het tankstation vanaf vandaag!

Het lijkt misschien ietwat tegenstrijdig maar de verandering van de brandstofetiketten moet op termijn méér duidelijkheid brengen, zeker in een eengemaakt Europa zou je niet zoveel verschillende labels mogen zien in onze buurlanden. Vanaf vrijdag 12 oktober zijn deze in werking getreden, gelukkig behouden de Belgische tankstations ook nog even de oude aanduidingen om problemen te voorkomen.

Zo worden benzine octaangehalte 95 en 97 vanaf heden weergegeven als respectievelijk E10 en E5, diesel wordt dan weer B7. Laat je NIET vangen door de B … van benzine want die staat hier voor biodiesel. LPG blijft dan weer LPG! De vormgeving zou ook een weggever moeten zijn van benzine (rond), diesel (vierkant), LPG (ruit), allemaal in het wit met een zwarte achtergrond.

100ste Belgische CNG tankstation staat in Leuven

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...