Opel Ampera-e krijgt rijbereik van 520 km en moderne gadgets!

Opel Ampera-e krijgt rijbereik van 520 km en moderne gadgets!Opel wil met de zuiver elektrische Ampera-e doorbreken tot Das Elektroauto! Met een indrukwekkend (theoretisch) rijbereik van meer dan 500 km zou dat zeker kunnen lukken.

De Opel Ampera-e heeft een elektrische autonomie van 520 kilometer volgens de NEDC cyclus, al zijn ze bij Opel eerlijk genoeg om erbij te vermelden dat 300 à 350 km in de praktijk de maatstaf zal zijn. Met dergelijk rijbereik zit de Ampera-e opvallend dicht bij Tesla. Iets wat verklaard kan worden door de 60 kilowatt-batterij in de bodem die daarmee even sterk als die in het instapmodel van de Tesla Model S. Ook hoef je volgens Opel geen lange laadpauzes te voorzien aangezien een laadbeurt van slechts 30 minuten aan een snellader de Ampera-e weer 150 kilometer verder brengt. De koffer omvat 381 liter bagageruimte die kan oplopen tot 1.274 liter met neergeklapte achterbank.

Op het vlak van prestaties geeft Opel ons mee dat de Ampera-e met zijn 204 pk in 7,3 seconden van 0 naar 100 km/u kan versnellen. Tesla-rijders ga je er niet mee kunnen pesten maar het is wel genoeg om de gemiddelde BMW 3-Reeks-rijder okselvijvers te bezorgen bij een stoplichtsprint. Het koppel van 360 Nm is onmiddellijk beschikbaar wat dus ook bij deze EV zorgt voor een verrassend snelle acceleratie.

Op technologisch niveau is de boodschap van Opel duidelijk: met de Ampera-e willen ze gadgets en rijhulpsystemen uit het luxesegment beschikbaar maken voor de gewone man/vrouw in de straat. In dat opzicht moet de Opel-rijder zich voortaan geen zorgen meer maken over parkeren, dat doet de Ampera-e met zijn Advanced Park Assist vanzelf. Verder staat een hele resem aan veiligheidsvoorzieningen paraat zoals een automatische remfunctie die ook bij voetgangers in werking treedt, Lane Keep Assist om te vermijden dat je onbewust je rijvak verlaat en Rear Cross Traffic Alert, een radarsysteem dat een oogje in het zeil houdt wanneer je achterwaarts een parkeerplaats verlaat. De simpele parkeersensor moet bij deze dus plaats ruimen voor een samenspel van hoogtechnologische systemen.

Die innovatieve kijk op technologie wordt ook binnenin doorgetrokken. Het infotainmentsysteem bestaat uit een 10.2 inch-groot tabletscherm dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Daarnaast is ook de vertrouwde Opel OnStar-functie aanwezig die je met een druk op de knop verbindt met een persoonlijke adviseur. Met de Ampera-e introduceert Opel echter ook hun gloednieuwe MyOpelApp, een applicatie doe je toelaat om een aantal functies van de wagen via de smartphone te bedienen. Zo kan je de auto bijvoorbeeld op afstand opwarmen of afkoelen zodat je in elk klimaat in een auto op kamertemperatuur kunt stappen.

De Opel Ampera-e biedt dus hoogtechnologische veiligheid en connectiviteit aan voor een – naar eigen zeggen – schappelijke prijs. Wat die prijs precies zal zijn is op dit moment echter nog niet geweten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...