Officieel: Opel Ampera-e

Officieel: Opel Ampera-eChevrolet heeft er met de elektrische Bolt een bijzonder interessant model erbij gekregen, in Europa zal deze “betaalbare elektrische vijfzitter” door het leven gaan als Opel Ampera-e.

Die Chevrolet Bolt had het hier ongetwijfeld goed gedaan met zijn stevig rijbereik (320 km), groot accupakket (60 kWh) en beperkt prijskaartje (37.000 dollar), jammer genoeg is de Amerikaanse autoconstructeur niet meer actief in Europa op wat sportwagens na. GM concerngenoot Opel is hier natuurlijk wél actief met een breed dealernetwerk en groot gamma, net zoals bij de Chevrolet Volt / Opel Ampera in het verleden krijgen later dit jaar een Europese Bolt onder de Ampera-e naamgeving!

Momenteel is er nog niet bijzonder veel informatie beschikbaar op twee (onwennige) foto’s na, Opel geeft wel nog mee dat de Ampera-e “een einde maakt aan het tijdperk van onbetaalbare elektrische auto’s met een beperkte actieradius”. Op het Autosalon van Genève zullen de Duitsers alle details uit de doeken doen, anderzijds hebben we met de Bolt al een mooi beeld van wat deze bolide kan.

Officieel: Opel Ampera-e

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...