Officieel: Smart Brabus 2016 [ForTwo / ForTwo Cabrio / ForFour]

Officieel: Smart Brabus 2016 [ForTwo / ForTwo Cabrio / ForFour]De volledige Smart line-up, bestaande vandaag de dag uit de ForTwo, ForTwo Cabrio en ForFour, krijgt deze zomer een 109 pk sterke Brabus uitvoering!

Wanneer de term Brabus valt denk je ongetwijfeld direct aan gigantisch krachtige Mercedessen en over-the-top tuning maar in tegenstelling tot huistuner AMG blijft het hier beperkt tot een “innige samenwerking” met Das Haus. Toch zijn de heren van Brabus uit Bottrop eveneens verantwoordelijk voor de bouw van immense S-Klasse Pullman maar verzorgen ze ook al enkele jaren de meer kleurrijke en krachtige Smart versies. Na de onthulling van de nieuwe generatie ForTwo en ForFour en recentlijk kwam daar de ForTwo Cabrio bij wisten we dat we binnenkort de Smart Brabus topversies mochten verwachten, op het Autosalon van Peking voegde Smart de daad bij het woord!

Aan de buitenzijde krijgen de Smart ForTwo Brabus, ForTwo Cabrio Brabus en ForFour Brabus een andere voorbumper, kleine diffuser achteraan (met een chroom sierstreep) en een dubbele uitlaat! De VoorTwee’s rekenen op blits 16″ (vooraan) en 17″ (achteraan) lichtmetaal terwijl de VoorVier het gewoon overal met 17″ jetsers doet. Personalisatie is bij Smart slechts een woord, ook hier kan bijzonder ver gaan inzake je droomconfiguratie met de introductie van een nieuwe Xclusive trim.

Geen Brabus uitvoering zonder een vermogenstoename natuurlijk! De 0.9-liter turbodriecilinder werd onderhanden genomen en levert +19 pk en + 23 Nm extra waardoor je nu 109 pk en 170 Nm ter beschikking hebt. Geen wereldschokkende waarden – zeker niet naar Brabus gewoontes – maar vergeet natuurlijk niet dat het leeggewicht van een Smart onder de 1.000 kg ligt! De sprint naar het eerste honderdtal is voorbij in 9,5 seconden met de snelste ForTwo Brabus, bij 165 km/u is het wel gedaan met de pret! De ForFour is logisch wat trager (10,5 seconden) maar geniet wel van een grotere topsnelheid (180 km/u)!

Naast wat visuele opsmuk en een krachtigere driecilinder werd de ophanging wat strakker en werd het ESP aangepast aan de nieuwe (sportieve) ingesteldheid. De zestraps TwinMatic automaat mét dubbele koppeling werkt bij de Brabus’en ook een pak sneller, dankzij een Race Start launch control functie wordt je ongetwijfeld de koning aan het stoplicht!

Binnenkort kan je bij de Belgische Smart – marketingtechnisch gezien zonder hoofdletter.. – verdelers je bestelbon gaan tekenen voor de ForTwo Brabus Coupé vanaf ongeveer €19.710, de ForTwo Brabus Cabrio aan €22.970 en €20.520 voor de ForFour Brabus! In de zomermaanden moeten deze sportieve stadsridders leverbaar zijn!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...