Autosalon van Geneve 2016: Praktische informatie

Autosalon van Geneve 2016: Praktische informatieHet Autosalon van Brussel was een leuke bedoeling maar voor échte nieuwigheden, interessante concepten en wereldpremières moet je begin maar richting Zwitserland voor het 86ste Autosalon van Genève!

Het Autosalon van Genève oftewel GIMS – Geneva International Motor Show – vindt traditiegetrouw plaats in het Palexpo (Palais des Expositions) complex, dit jaar van donderdag 3 maart tot zondag 13 maart. Tijdens werkdagen is het Zwitserse Autosalon open van 10u tot 20u, in het weekend verschuiven de (stipte) openingsuren één uurtje naar voren (9u tot 19u).

Een ticket komst je ongeveer 15 euro terwijl kinderen slechts de helft betalen, ook digitale tickets zijn beschikbaar via de website. In combinatie met het (eveneens superstipte) openbaar vervoer zijn er zeer interessante tickets te verkrijgen, nog een voordeel is de nabijgelegen luchthaven van Genève waar je te voet slechts 10 minuten (overdekt) hoeft te wandelen om de beurs te bereiken. Lowcost luchtvaartmaatschappij Easyjet vliegt meerdere keren per dag vanuit Zaventem richting Genève en terug voor een aanvaardbare prijs, op één dag heb je daar sowieso wel allemaal gezien dankzij de beperkte beursoppervlakte. Dat zorgt voor wat meer puzzelen bij de merken in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Autosalon van Brussel waar ze gewoon het volledige gamma tentoon kunnen stellen.

Met de wagen is het ongeveer 7 uur rijden (800 km) van Brussel naar Genève, best boek je een (goedkopere) slaapplek aan de Franse grens. Daarmee bespaar je ook de kost van vignet voor de Zwitserse snelwegen. Een slaapplek boeken via AirBnB wordt de laatste jaren ook meer en meer gedaan, jammer genoeg is het aanbod niet bijzonder groot.

Benieuwd naar de premières van het Autosalon van Genève 2016?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...