Mazda komt met nieuwe RX-8

Mazda_RX-8_headerMazda bevestigt de terugkeer van hun sportcoupé met wankelmotor voor 2017.

Het vlaggenschip van Mazda wordt van zolder gehaald en opgefrist. In 2017 is het namelijk de 50ste verjaardag van de Mazda Cosmo, de eerste Mazda met wankelmotor. Ter ere van dit gouden jubileum brengt Mazda een nieuwe compacte sportwagen met wankelmotor ter wereld. Een naam is nog niet gekend, maar de ‘nieuweling’ zou groter en krachtiger worden dan de huidige MX-5.

De ingenieurs van Mazda hebben echter nog wat werk voor de boeg om de inherente gebreken van de wankelmotor op te lossen. De belangrijkste vraagstukken die zij moeten oplossen zijn: het hoge olie- en brandstofverbruik en het lage koppel. Dit gaan ze proberen zonder toevlucht te zoeken bij een turbocompressor.

De oplossing worden gezocht in hun ‘SKYACTIV’ filosofie. Deze filosofie omarmt de natuurlijke motoren (dus zonder turbo) en focust op gewichtsbesparing en hoge motorcompressie voor extra kracht en efficiëntie.

Mazda beweert uit de vernieuwde wankelmotor de volle 300 pk te krijgen. Qua design kunnen ze voor het laaggewicht chassis gaan van de RX-7 in plaats van de zwaardere vierdeurs optie van de RX-8, maar hierover liet Mazda niets vallen. De aandrijving zal waarschijnlijk op de achterste wielen komen via een manuele zesbak.

mazda RX-7 2017

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...