Officieel: Chevrolet Corvette Z06 Convertible

Chevrolet Corvette Z06 Convertible
Chevrolet toont in New York de dakloze versie van de gepeperde Corvette Z06.

In Genève konden we reeds de extreme lijnen van de Chevrolet Corvette Z06 Coupé aanschouwen, maar in New York gaat het dak eraf. De Corvette Z06 Convertible is de meest krachtige cabrio die Chevrolet ooit op de markt zette. Net als de Coupé krijgt hij een supercharged 6.2-liter LT4 V8 met minstens 625 pk en 861 Nm koppel. Het dakje gaat elektrisch open of dicht tot snelheden van 50 km/u.

Sterk is dat de cabrio nauwelijks meer weegt dan de coupé, want dankzij de reeds zeer stijve structuur van de coupé moesten geen structurele verstevigingen worden aangebracht. Niet zolang geleden was het nog onmogelijk voor Chevrolet om een open versie te creëren van hun top-performance modellen, maar met de komst van nieuwe materialen, computer-aided ontwikkelen, metallurgie en nieuwe constructietechnieken is dat anno 2014 eindelijk haalbaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...