Lancia Ypsilon EcoChic op CNG vanaf €10.740

Lancia Ypsilon EcoChic op CNG voor slechts €10.740
Lancia volgt de recentste CNG trend en prijst de groene Ypsilon EcoChic bijzonder interessant: vanaf €10.740 kan hij de jouwe zijn!

Wagens op CNG – aardgas – zijn in België aan een interessante opmars bezig. Hoewel er toch een twintigtal modellen bij diverse merken beschikbaar zijn met deze groene brandstof, blijft het met 600 à 700 verkochte wagens in ons land toch nog steeds bij een matige interesse. Misschien dat de bonus van €2.000 van de aardgasfederatie KVBG op het Autosalon van Brussel wat geïnteresseerden over de streep kan trekken.

Lancia speelt hier maar al te graag nog eens op in én verdubbelt die bonus tot €4.000 voor de trendy Ypsilon CNG EcoChic. Deze elegante stadswagen krijgt een de 0.9-liter TwinAir tweecilinder die – zeer zuinig – zowel op benzine als aardgas rijdt. Hierdoor is een theoretisch rijbereik van maar liefst 1.000 kilometer perfect haalbaar, zolang je maar tijdig een aardgasstation tegenkomt om je tank van 12 kg terug op te vullen. Indien je toch zonder gas – verwar CNG ook nooit met LPG – valt kan je nog beroep doen op een benzinetank van 40 liter! Een trip naar het zonnige Monaco mag dus geen probleem vormen, bovendien bieden bijna alle grote tankstations langsheen de Autoroute du Soleil het CNG-goedje aan! De Ypsilon EcoChic scoort bovendien ook fiscaal nog eens goede punten dankzij een CO2 uitstoot van slechts 86 g/km!

Visueel krijg je naast je een op-en-top Italiaans vormgegeven wagen ook nog eens 15″ aluminium velgen en getinte zij- en achterruiten! Binnenin gaat de Lancia Ypsilon EcoChic op het Gold uitrustingsniveau verder en brengt naast cruise control, airco, automatische licht- en regensensor ook nog eens een een radio/CD/MP3-speler.

Bij je lokale Lanciadealer – en in Paleis 8 op het Autosalon van Brussel – staat deze Ypsilon op CNG geafficheerd voor €16.840, waarna die verminderd wordt met dubbele aardgasbonus (2x €2.000) en een recyclagepremie van €1.500. Gezien de EcoChic versie krijg je nog eens €600 voordeel waardoor de Lancia uiteindelijk de jouwe is voor 10.740 euro, misschien kan je met wat geluk daar nog ietwat af krijgen! Hoe dan ook, je krijgt voor een aantrekkelijk som bijzonder veel auto terug die ook na de aankoop zich zal bewijzen met een lage kostenratio!

Lancia New Ypsilon BE 06

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...