Op komst: Jaguar F-Type Coupe RS/ RS GT

ftype coupe r
Nog meer potentiële varianten van de nieuwe Jaguar F-Type Coupé zijn in de maak.

De directeur van de designafdeling bij Jaguar, Ian Callum, bevestigt dat er verschillende varianten op komst zijn van de gloednieuwe F-Type Coupé met behoorlijk veel potentieel. Eerder deze week werd de F-Type Coupé voorgesteld op het autosalon van LA en als kers op de taart onthulde Jaguar ook nog eens de R-versie. De F-Type R Coupé  beschikt over een 5.0-liter supercharged V8 die met 550 pk en 680 Nm aan koppel zeker meer dan genoeg power ter beschikking heeft. Alsof dat niet volstaat, komt Jaguar nu dus ook met krachtigere varianten, want meer is gewoon beter.

Autocar zegt dat de RS- en RS-GT- varianten op weg zijn en hoogstwaarschijnlijk zullen aangeboden worden met een krachtigere motor, verpakt in een lichter omhulsel. In juni waren er roddels dat de RS-variant maar liefst 700 pk zou krijgen en een topsnelheid zou halen van meer dan 320 km/u. Of dit correct is, is nog maar zeer de vraag en minstens even twijfelachtig. Ian Cullum bevestigde geen exacte data wanneer deze modellen op de markt zouden verschijnen maar de kans is groot dat dit in 2014 zal gebeuren. Na de lancering van de RS-variant zal enkele maanden nadien de RS-GT verschijnen, kwestie van de spanning op te bouwen. Wel kunnen we met enige zekerheid vertellen dat de Jaguar F-Type Coupé RS-GT ook beperkt zal zijn in eenheden, net als de XKR-S GT (slechts 30 stuks). (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...