Foto Special: Zoute Grand Prix 2013

Zoute Grand Prix 2013
Dit weekend was Knokke wederom de place 2 be voor de autoliefhebber dankzij de Zoute Grand Prix!

De befaamde badstad heeft altijd iets meer te bieden voor de autoliefhebber dan het gemiddelde Belgische dorp onder de kerktoren, maar dit weekend was het er toch wel boenk op. Het Zoute Grand Prix gebeuren werd nogmaals uitgebreid en vergroot in vergelijking met de vorige jaren en dat leek het publiek wel te appreciëren. Tijdens de week kon je vrij rustig genieten van het programma, al had de WK kwalificatiematch van onze Duivels daar misschien ook wel een aandeel in. Op zaterdag zakte menig autoliefhebber dan weer in grote getale af naar Knokke, op zondag was het regenweer eerder spelbreker.

Na een veiling met gematigd succes op vrijdag kon zaterdag het échte Zoute GP event aanvatten. Een rally met oldtimers doorheen de Westhoek, terwijl een beperkte Zoute Top Marques op de zeedijk de lekkerste modellen van Rolls Royce, Mercedes, Maserati, BMW, Audi, Alfa Romeo en Audi wist te strikken. Doorheen het dorp kon je ook nog diverse standen vinden van de luxemerken met hun mooiste modellen. Op zondag werd er de Zoute GT gereden en daar mochten enkel jonge sportwagens aan deelnemen, tot groot jolijt van de aanwezige fanboys en het massaal aanwezige spotterslegioen!

Her en der konden we zelfs een exclusieve première terugvinden. Zo stonden er maar liefst 3 gloednieuwe Alfa Romeo 4C’s beeldig opgesteld in Knokke, net zoals de BMW X3 Alpina BiTurbo en de 458 Speciale. Jammer genoeg stond die achter glas en konden enkel geïnviteerden genieten van een meet & greet, al was er genoeg lekkers aanwezig om dit te vergeten. Ook de McLaren P1 die deze week wereldberoemd werd dankzij de passage in Brugge met het Top Gear team was aanwezig en kon ongetwijfeld bij een van de toppers gerekend worden!

Omdat het in Knokke altijd bigger & better kan waren er ook heel wat parels aanwezig buiten het Zoute GP event. Aston Martin’s, BMW Z8’s, oldschool Jaguar E-Types, Nissan GT-R’s, een van de eerste elektrische Tesla Model S’en op Belgische nummerplaat en zelfs een Nissan Figaro! De Zoute Grand Prix was overduidelijk een hoogdag voor de Belgische autoliefhebber en naar de toekomst toe zeker een gevestigde waarde in het opkomend wereldje van grote automotive events.

Foto’s: Jeroen Maes & Benjamin Van Maldergem

Deel dit bericht:

2 reacties op "Foto Special: Zoute Grand Prix 2013"

  1. kristofl 13-10-2013 om 18:55

    Mooie set foto’s! Ook een geluk gehad met het weer.

  2. MRM 13-10-2013 om 20:07

    Ja, vandaag viel het weer inderdaad wat tegen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...