Verenigd Koninkrijk krijgt 10 extra Jaguar XKR-S GT’s

Jaguar XKR-S GT
De Jaguar XKR-S GT was eerst exclusief voor de Verenigde Staten en Canada, maar nu gaan er toch 10 extra exemplaren richting het Verenigd Koninkrijk. 

De XKR-S GT werd begin dit jaar nog voorgesteld op het Autosalon van New York en was enkel weggelegd voor onze vrienden uit Amerika en Canada. Maar het Britse eergevoel komt nu toch naar boven bij Jaguar, vandaar dat ze nog eens 10 exemplaren zullen bouwen, exclusief voor het thuisland! Voor de kleine som van £135.000 – omgerekend net geen €150.000 – kan je deze katachtige in huis halen, alhoewel de wagen zich liever op het circuit thuis zal voelen. Een rondje Nürburgring doet deze hardcore Jag in slechts 7 minuten en 40 seconden, waarmee hij de snelste Jaguar op het befaamde circuit is.

Motorisch krijgen de Britten hetzelfde als de Canadezen en Amerikanen, namelijk een heerlijk brutale V8 die goed is 550 pk en 680 Nm koppel. Hierdoor knal je binnen 3,9 seconden voorbij het eerste honderdtal, terwijl de naald pas blijft steken bij 299 km/u. In vergelijking met een normale XKR-S krijg je voornamelijk een grotere spoiler achteraan die tot 150 kg downforce biedt. Daarbovenop werden alle hoekjes nog wat aangescherpt waardoor je zonder gêne jezelf kan aanbieden bij je circuitvrienden. Keramische remblokken zijn gelukkig standaard en de schakeltijden werden ook nog wat verbeterd na de opgedane kennis tijdens de ontwikkeling van de nieuwe F-Type!

Lees hier onze rijtest + video met de Jaguar XKR-S

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...