Officieel: BMW Concept Active Tourer Outdoor

BMW Active Tourer Outdoor Concept
BMW onthult de BMW Active Tourer Outdoor Concept, een verdere ontwikkeling van de Active Tourer Concept op het Autosalon van Parijs 2012.

Voor jullie allemaal wild worden van deze voorwielaangedreven plug-in BMW, het is maar een concept. De Active Tourer Concept Outdoor is 4.350 mm lang, 1.833 mm breed en 1.576 mm hoog en blinkt uit met zijn exclusieve Gold Race Orange exterieurkleurtje. Verder kreeg het concept ook dik 20-inch lichtmetaal mee en een systeem om binnenin twee plooifietsen te vervoeren. Wanneer het niet in gebruik is, kan het dan weer opgeborgen worden zonder de kofferruimte te beïnvloeden.

Onder de motorkap ligt een 1.5-liter verbrandingsmotortje dat de voorwielen aandrijft en de wagen zou de term hybride niet waard zijn zonder elektromotor gekoppeld aan een hoogperformante lithium-ion batterij. Ondanks het ecologische tintje is de combinatie toch goed voor 190 pk en sprint de wagen van 0-100 km/u in minder dan 8 seconden. De topsnelheid bedraagt zelfs 200 km/u. In hybride modus weliswaar, terwijl hij in volledig elektrische modus zo’n 20-30 kilometer ver komt.

Binnenin werd een 8-inch schermpje gemonteerd dat instaat voor de ConnectedDrive diensten, een navigatiesysteem en het tonen van de batterijstatus. Interessant voor de echte toeristen onder ons is het feit dat BMW samenwerkte met Austrian Tyrol om de bestuurder te voorzien van allerlei informatie rond outdoor activiteiten zoals wandelen, klimmen en mountainbiken. Er zijn geen productieplannen, maar het concept zal sterke invloeden doordragen naar de 1-Reeks GT, die in september hoogstwaarschijnlijk in Frankfurt wordt voorgesteld.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...