Officieel: Jaguar XJR

Jaguar_XJR 2013 2014
Omdat een topmodel met 510 pk voor sommigen nu eenmaal aan de magere kant is, stelt Jaguar de XJR voor. Die krijgt zo’n 40 paarden extra!

Onder de motorkap van de XJR ligt een 5.0-liter grote V8-motor die net als de XKR-S en de XFR-S 550 pk uitbraakt. Het koppel komt neer op 680 Nm, het geheel is goed voor een sprint van nul naar honderd in ongeveer 4,5 seconden. Daarmee is de XJR iets trager dan de XKR-S, iets wat we deze stukken grotere wagen moeilijk kwalijk kunnen nemen.

Aan de buitenkant onderscheidt deze sportieve katachtige zich door een speciale bumperkit en het feit dat hij bezaaid werd met R-logo’s. Logo’s die we trouwens ongetwijfeld ook aan de binnenkant van dit krachtige vlaggenschip terugvinden. De duurste uitvoering van de Jaguar XJ maakt je zo’n €180.000 armer. Veel goedkoper zal deze XJR jammer genoeg niet worden…

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XJ. 

Jaguar_XJR

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...