Gelekt: Nieuwe Mazda3

Nieuwe Mazda3 2014
De eerste foto’s van de nieuwe Mazda3 zijn op het internet gelekt, de wagen zou midden 2013 op de markt komen.

Mazda zal volgend jaar de nieuwe Mazda3 lanceren, alleen zijn de foto’s van de nieuwe generatie ondertussen reeds op het internet terecht gekomen. Het nieuwe model verschilt qua design wezenlijk van zijn voorganger en lijkt vooral veel banden te hebben met de recent gelanceerde Mazda6 en Mazda CX-5. Het design werd daarbij beïnvloed door de Kodo designtaal, met de nieuwe sterk geprononceerde grille, scherpe koplampen en ook knap uitgesneden achterlichten. In profiel valt verder op dat de wielbogen geaccentueerd worden en dat er plaats gemaakt is voor een zeer vloeiend lijnenspel.

De nieuwe generatie Mazda3 zal zoals aangekondigd een stuck lichter zijn dan zijn voorganger en gebruik maken van de SkyActiv techniek voor de motoren. Zo komt er ondermeer een 2-liter viercilinder benzine met 155 pk, en werkt het merk ook aan een MPS versie. Op meer details is het echter nog even wachten, de lancering is normaal gepland voor het autosalon van Genève, begin maart. (Via: AutoExpress)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...