Update Opel Corsa ecoFLEX: amper 3,3 liter/100 km

opel corsa ecoFLEX
Het verbruik van de Golf VII Bluemotion is heel moeilijk te evenaren, maar Opel komt wel behoorlijk dicht!

Na de revolutionaire 3,2 liter/100km die Volkswagen met de nieuwe Golf Bluemotion kan voorleggen, komt ook Opel met straffe cijfers. Volgens hen zou hun driedeurs Corsa 1.3 CDTI ecoFlex voortaan slechts 3,3 liter diesel per 100 km verbruiken. Hierbij krijgen we een vermogen van 95 pk en een CO2-uitstoot van amper 88 g/km. Hun vijfdeurs doet het zeker ook niet slecht en komt op een theoretische 3,4 l/100km en 89 g CO2/km. Hiermee introduceert Opel meteen hun groenste en meest planeetvriendelijke wagentje.

De vorige Opel Corsa ecoFLEX deed het ecologisch ook niet zo slecht, het vorig verbruik stond op slechts 3,5l/100km. Om de extra 0,2 liter te sparen werden een aantal verbeteringen doorgevoerd. De turbodiesel kreeg een verplaatsbare oliepomp die enkel de benodigde druk geeft en dus minder energie verbruikt. Daarnaast werd ook de versnellingsbak volledig geoptimaliseerd en werd ook het chassis onder handen genomen. Het eindresultaat is een mooie combinatie van verbruik en prestaties. Een totaal van 190 Nm koppel en 95 pk brengt de Corsa in 12,3 seconden van 0 naar 100 km/u.

opel corsa ECOFLEX 2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...