Italie exporteert voortaan meer pasta dan auto’s

Pasta Italia
Volgens een Italiaans statistiekbureau is de exportwaarde van pasta uit Italië voortaan hoger dan die van de auto’s die het land verlaten.

Als we het Italiaanse statistiekbureau Coldiretti-Censis mogen geloven dan is door de daling van de export van auto’s uit Italië en de groei van de voedingsindustrie in het land, de auto-industrie niet langer de numero uno van de Italiaanse export. Voortaan zijn het dus merken als Barilla die meer exporteren dan de Fiat groep. Zo’n 50% van alles wat Barilla produceert wordt momenteel richting het buitenland verscheept. De export van Italiaanse wijn en voeding steeg dit jaar met 18%, terwijl de export van auto’s met 14% is gedaald.

In Italië zit de automarkt dus letterlijk in een dal. Niet lang geleden bereikte ons het nieuws dat er voor het eerst sinds lange tijd meer fietsen dan auto’s werden verkocht in het land van de laars. Nu blijkt echter dat het niet enkel in eigen land kommer en kwel is, ook de export van Italiaanse auto’s lijkt een flinke dip te kennen, terwijl de voedingsindustrie het net erg goed doet. De totale exportwaarde van eetbare Italiaanse producten komt in 2012 reeds op 15,2 miljard euro, terwijl die van de auto-industrie op 13,2 miljard blijft steken. (Via: AutoEdizione)

Fiat 500 Barilla

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...