Autosalon Parijs 2012: Mazda

Mazda6 Sportbreak Parijs 2012
Voor Mazda is de Mazda6 de grote ster van het Autosalon in Parijs.

Mazda brengt de Mazda6 in twee vormen naar het Autosalon van Parijs, zowel als Sedan en als Sportbreak. De Sedan werd reeds voorgesteld op het autosalon van Moskou maar maakt nu pas echt zijn grote Europese intrede. Het model liet zich duidelijk beïnvloeden door de Takeri Concept en wordt gekenmerkt door een sierlijke grille en koplampen met ingebouwde LED-stroken. De nieuwe Mazda6 heeft ook iets bredere wielkasten en een sportief aflopende daklijn. Binnenin gaat de kwaliteitsindruk er sterk op vooruit, met materialen van hogere kwaliteit en een moderner design. De Mazda6 Sportbreak gaat op hetzelfde elan als zijn Sedan verder, en lijkt klaar om indruk te maken op de automarkt.

Onder de motorkap is er langs benzinezijde plaats voor een 2.0 SKYACTIV-G met 150 pk of een 2.5- SKYACTIV-G met 192 pk. Wie liever dieselt kan kiezen voor een 2.2-liter Clean diesel. Op technisch vlak is de nieuwe Mazda6 voorzien van MacPherson veerpoten vooraan en een Multi-link layout achteraan. Deze zorgen samen voor een 30% hogere torsiestijfheid. Daarnaast wordt de Mazda6 uitgerust met het i-ELOOP remenergie recuperatie systeem, wat het verbruik flink moet helpen terugdringen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...