Dieselprijs breekt morgen nieuw record

Benzine diesel
Vrijdag zal de maximumprijs voor diesel stijgen naar 1,587 euro per liter, een nieuw record.

Wie diesel moet tanken doet dat beter vandaag nog, morgen zal de maximumprijs van diesel namelijk een nieuw record bereiken. Aan de pomp komt er vrijdag 0,9 cent per liter bij, genoeg om de vorige recordprijs van 15 maart (1,579 euro per liter) te doorbreken. De reden voor de stijging is drieledig, eerst en vooral speelt het Europese embargo tegen Iran en de vrees voor een mogelijk conflict tussen Israël en Iran mee. Anderzijds worden de olieprijzen opgedreven door de zwakke Europese munt en zijn ook de raffinage marges voor diesel momenteel hoger omdat de capaciteit in een aantal raffinaderijen gedaald is.

Voor benzinerijders stijgt de prijs niet, goed nieuws dus voor de Belgen die af zijn van hun dieselverslaving. Vorige week raakte namelijk bekend dat het aantal ingeschreven dieselwagens dit jaar met 7% is gedaald, mede door het kleiner prijsverschil aan de pomp en het wegvallen van de ecopremie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...