Jaguar biedt nu ook vierwielaandrijving aan op XJ en XF

Jaguar AWD XJ XF
Anno 2013 krijgen zowel de Jaguar XF als de Jaguar XJ vierwielaandrijving in het gamma.

Tot voor kort werd elke Jaguar in het huidige gamma via de achterwielen aangedreven. Met de vierwielaandrijving die het merk nu optioneel aanbiedt, komt daar verandering in. De kracht kan tot voor de helft richting de voorwielen gestuurd worden. Om de optimale rij-eigenschappen van beide Jaguars te behouden, gaat de kracht onder normale omstandigheden nog steeds richting de achterwielen.

Het nieuwe vierwielaandrijvingssysteem is beschikbaar in combinatie met de fonkelnieuwe 3.0 liter grote V6-benzinemotor van Jaguar. De motor is goed voor 340 pk en 450 Nm en wordt aan een achttraps automaat gekoppeld. Verder is er ook een start/stop-systeem voorzien dat ervoor moet zorgen dat het verbruik binnen de perken blijft. Het spreekt voor zich dat Jaguar samenwerkte met Land Rover tijdens de ontwikkeling van het 4×4-systeem. Dat het systeem goed zal werken, is dus behoorlijk waarschijnlijk gezien de expertise van het laatstgenoemde merk. Hoe alles exact werkt, wordt duidelijk op onderstaande foto’s.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF.
Lees en bekijk hier onze rijtest met de Jaguar XJ.

Jaguar AWD XJ XF

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...