Jaguar XFR-S komt in november

Jaguar XF-R 2012
Jaguar zal in november een krachtigere ‘S’-versie van de XFR lanceren, die de concurrentie met de M5 en E63 AMG zal moeten aangaan.

Jaguar is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van de XFR-S, althans dat leiden we af uit de prototypes die momenteel in Engeland rond rijden. Bij Jaguar bevestigen ze alvast de komst van de XFR-S, die net als de XKR-S gebruik zal maken van een 550 pk en 680 Nm sterke supercharged V8. Daarmee zal de XFR-S meer dan de XFR in staat zijn om de concurrentie aan te gaan met de 560 pk sterke BMW M5 en 557 Pk sterke E63 AMG. De standaard XFR heeft het met zijn 510 pk moeilijker om deze modellen het vuur aan de schenen te leggen.

De XFR-S zal naast zijn extra motorkracht ook op aërodynamisch vlak enkele aanpassingen kennen. Zo wordt een agressievere voorbumper verwacht, samen met een subtiele kofferspoiler achteraan. Om een goed weggedrag te garanderen zal Jaguar het model ook afstellen om de hoogste sportieve prestaties aan te kunnen, inclusief verschillende testuren op de Nürburgring. De Jaguar XFR-S zal als alles goed gaat in november op het autosalon van LA worden onthuld. (Via: AutoCar)

Jaguar XF-R 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...