E40 dicht door zware brand aan tankstation Wetteren

E40 Wetteren brand
De E40 tussen Gent en Brussel is al sinds middernacht in beide richtingen afgesloten door een brand aan het tankstation in Wetteren.

Update: sinds 11u is de snelweg terug geopend, er gelden wel snelheidsbeperkingen.

Iets over middernacht meldden getuigen dat er een grote brand woedde nabij het tankstation langs de E40 in Wetteren. Een auto zou er tegen de bovengrondse leidingen van een ondergrondse LPG-tank zijn gereden waarin 16.000 liter LPG opgeslagen zat. Bij de aanrijding zouden geen gewonden zijn gevallen, maar de leiding sloeg wel lek, waardoor een brand is ontstaan. Brandweerploegen rukten uit en proberen een eventuele ontploffing op te vangen met zandzakjes en watercontainers.

De provinciale veiligheidscel kwam deze ochtend samen en heeft het noodplan afgekondigd. De E40 is in beide richtingen ter hoogte van Wetteren afgesloten, het verkeer wordt omgeleid. Wie richting Brussel rijdt moet de E40 verlaten in Wetteren (oprit 17) en wordt omgeleid naar Erpe-Mere (oprit 18). In de richting van Gent moet het verkeer de snelweg af in Erpe-Mere en wordt het omgeleid naar Wetteren. Ook de oprit Erpe-Mere richting kust is afgesloten. Hoelang de E40 afgesloten zal blijven is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal de brand grote files veroorzaken, aangezien het mooie lenteweer traditioneel veel dagjesmensen naar de kust lokt. (Via: HNB)

E40 Wetteren brand

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...