Jaguar Heritage Racing is terug!

Jaguar Heritage Racing
Dankzij het Jaguar Heritage Racing initiatief keert Jaguar terug naar de autosportcompetitie. Voor het eerst sinds 1956 zullen er C- en D-Types te zien zijn op verschillende events.

Jaguar is overdreven – en ook wel terecht – trots op haar erfgoed. Het merk investeert niet alleen volop in nieuwe modellen, maar is ook bezig met haar geschiedenis. Daarom zal het merk met oldtimers die door de fabriek ondersteund worden deelnemen aan verschillende prestigieuze evenementen. Het eerste event waar je Jaguar Heritage Racing zal tegenkomen is direct al een klepper van formaat: de Mille Miglia!

Dit jaar heeft de Mille Miglia een bijzondere betekenis voor Jaguar, het is namelijk 60 jaar geleden dat Sir Stirling Moss en Norman Dewis aan de start verschenen met de allereerste C-Type die van schijfremmen werd voorzien. In datzelfde jaar behaalde Stirling Moss de overwinning toen hij in Reims met een wagen met schijfremmen als eerste over de meet reed. Sindsdien zijn schijfremmen een must op elke wagen.

Jaguar Heritage Racing neemt in 2012 deel aan de volgende belangrijke evenementen:

  • de Mille Miglia (Italië): 17-20 mei
  • de Grote Prijs voor Oldtimers van de Automobilclub von Deutschland: 10-12 augustus
  • de Goodwood Revival: 14-16 september

Deel dit bericht:

1 reactie op "Jaguar Heritage Racing is terug!"

  1. PJS 20-03-2012 om 21:18

    Echt puik initiatief dit, zou graag de mille miglia eens meemaken..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...