Luxewagenmarkt stort ineen

Verkoop luxewagens zakt ineen
De nieuwe regels omtrent het privé-gebruik van bedrijfsvoertuigen hebben serieuze gevolgen voor de markt van luxewagens.

Veel bedrijfsleiders beloonden zichzelf vroeger al eens met een sportieve bolide voor hun professionele inspanningen, maar die tijd behoort sinds de invoering van het nieuwe belastingstelsel voor bedrijfswagens tot het verleden. De bijdrages stijgen vaak tot extreme getallen, waardoor het gewoonweg niet meer haalbaar is om hun geliefde bolides te houden. De wagens verkopen op de tweedehandsmarkt lijkt dan een goede optie, maar laat het nu net die markt zijn die volledig verzadigd is door het overaanbod. De wagen terugverkopen aan een officiële dealer is ook nog steeds een mogelijkheid, maar daar zitten ze met hetzelfde probleem.

Voor personen die dan weer graag een tweedehands sportwagen aanschaffen, is het nu wél het moment om de dealers af te schuimen naar een passend exemplaar. Een Porsche met een marktwaarde van €120.000 zou nu voor minder dan de helft van eigenaar wisselen. Voornamelijk de Porsche Panamera en Cayenne lijken het slachtoffer te worden van de nieuwe regeling, maar ook een heleboel Ferrari’s, Aston Martin’s en Bentley’s zullen op zoek moeten gaan naar een nieuwe eigenaar. Wordt een potentiële koper niet in België gevonden, dan zal er wel een buitenlandse geïnteresseerde opduiken, want momenteel is ons klein landje de place to be voor koopjes!


Deel dit bericht:

3 reacties op "Luxewagenmarkt stort ineen"

 1. mrnix 21-02-2012 om 11:24

  stomme socialisten, waarom gunnen ze ons dat ene pleziertje van auto’s niet?
  besparingsplan = belastinge verhogen…
  gaat niemand hier dan tegen in opstand komen?

 2. Wolf 21-02-2012 om 14:30

  Helaas is dit in Nederland al lang aan de gang. Er wordt al gauw 25% van de waarde van je auto bij je inkomen geteld. De toch al veel duurdere Auto (in vergelijk met oa België) loopt dan in de papieren. Bv een Porsche van 150K kost dan bij een brutosalaris van zeg 70.000 euro per jaar. 25% van 150.000 x 50% inkomstenbelasting = 18.750 als eigen bijdrage~!!!!!! Dit geldt dus ook voor ondernemers die dus eerst de auto moeten verdienen met hard werken en daarna ‘beloont’ worden met deze extra aanslag. Oneerlijk en eigenlijk gewoon diefstal….

 3. chuwie 21-02-2012 om 21:33

  met dank aan de kortzichtigheid en korte termijn wetten vol gaten, met dank aan sossen en christelijken. f*ck da ja

Reageer

Reactie aan het plaatsen...