Mazda blijft Wankelmotor bouwen


Mazda blijft de wankelmotor bouwen, dat viel te lezen in een Tweet van de PR-afdeling van Mazda om de fans gerust te stellen.

Onlangs moesten we afscheid nemen van de RX-8, de laatste Mazda met wankelmotor. Maar Mazda laat dus weten dat het werkt aan een nieuwe wankelmotor. Wankelmotoren staan gekend om hun hoge vermogen voor een beperkte cilinderruimte. Nadeel is dat de motoren flink vervuilend zijn en niet op alle markten welkom zijn. Mazda werkt er aan om deze motoren dus zo proper mogelijk te maken.

De Tweet wist het volgende te vermelden:

“Thank you so much for all your supportive messages concerning the RX-8 and the rotary engine! We are also excited. Mazda is aiming to achieve a breakthrough with the ‘Skyactiv’ technology, and we are zealously working on new models to house the next generation rotary engine. Thank you for your continued support!” (via CS)

Mazda Rotary Tweet

Deel dit bericht:

3 reacties op "Mazda blijft Wankelmotor bouwen"

  1. brambo 13-10-2011 om 12:33

    zeker van de vertaling?

  2. MRM 13-10-2011 om 13:33

    Zelf kennen we er niet genoeg van, maar we vertrouwen onze bron!

  3. Wolf 14-10-2011 om 22:57

    Soms moet je doorknokken in iets waar je in gelooft…..en soms moet je gewoon stoppen. Stoppen jappies, ga leuke auto’s bouwen, daar valt meer geld in te verdienen dan de achterhaalde wankeltechniek. Tsapchoi, hai

Reageer

Reactie aan het plaatsen...