Mazda wuift RX-8 uit met Spirit-R versie

Mazda RX-8 Spirit R
Op het einde van de zomer van volgend jaar zal Mazda de RX-8 niet langer produceren. Tijd voor een gepast afscheid: de RX-8 Spirit R.

Mazda wil van dit model zo’n 1.000 eenheden aan de man brengen. De RX-8 Spirit R zal gebaseerd zijn op de RX-8 Type RS met een manuele zesbak of de Type E met een automatische zesbak. De naamgeving van dit model moet ons doen denken aan een andere legende, de Mazda RX-7 die op een gelijkaardige manier afscheid nam.

Aan de buitenkant is het uitzwaaimodel te herkennen aan speciale lichtmetalen velgen. Het model werd bezaaid met Spirit R badges, krijgt rode remklauwen en lampen met zwarte accenten. Als je voor de manuele versie kiest, krijg je bronzen velgen en Recaro kuipstoelen, bij de automaat krijg je lederen stoelen, een sportophanging en 18″ velgen. Benieuwd of Mazda het aandurft in de toekomst nog een sportmodel met wankelmotor te bouwen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...