Gerucht: driecilinder voor Peugeot 208

Peugeot 208
Volgens geruchten krijgt de nieuwe kleine stadswagen van Peugeot een driecilinder onder de motorkap.

Dat de Peugeot 206 een waar succes was, is overduidelijk te zien aan het aantal dat je er dagelijks tegenkomt. De Peugeot 207 deed het ook uitstekend, de lat voor de nieuwkomer ligt dus zeer hoog. De Peugeot 208 zou de 207 reeds aflossen in de zomer van 2012 en zou mogelijk lichter en kleiner worden, wat de efficiëntie ten goede komt. Aan de buitenkant zou de 208 veel kenmerken vertonen van de SR1 en HR1 concepten die in 2010 respectievelijk op het autosalon van Genève en Parijs te zien waren.

Onder de motorkap zouden volgens interne bronnen verschillende driecilinder motoren komen te liggen, zowel 1.0-liter als 1.2-liter versies. Deze zouden zowel het verbruik als de CO2-uitstoot opmerkelijk reduceren, vergeleken met de viercilinders uit de 207. Cijfers over het vermogen en mogelijke transmissies werden nog niet vrijgegeven, alsook is het onduidelijk of de wagens zouden beschikken over een start/stop-systeem.

Peugeot kan niet achterblijven op de concurrenten, die reeds over driecilinder motoren beschikken of er binnenkort mee komen, zoals Ford met de 1.0-liter EcoBoost. Liefhebbers van wat meer sportiviteit hoeven echter niet te vrezen, er zou eveneens een 208 GTI komen met de 1.6-liter motor uit de RCZ. Het vermogen van deze wagen zou rond de 200 pk liggen. (Via:Whatcar/AutoPlus)

Peugeot 208

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...