Eagle E-Type Speedster: Jaguar E-Type in het nieuw

Eagle Speedster Jaguar E-Type
Wie gisteren naar Top Gear keek, kon er niet naast kijken: de door Eagle geproduceerde Jaguar E-Type.

Jeremy Clarkson was vol lof over deze supermoderne E-Type en durfde het zelfs aan de Eagle Speedster de beste auto te noemen waar hij ooit mee had gereden. Elk detail van de Eagle Speedster staat in het teken van de E-Type. De voorruit werd misschien wel iets kleiner gemaakt en hier en daar zijn er nog andere details die niet terug te vinden zijn bij de E-Type. Het interieur lijkt dan wel weer zeer sterk op dat van de E-Type Series I met zijn dashboard dat zich uit een vliegtuig afkomstig waant te zijn.

Dankzij het veelvuldig gebruik van aluminium weegt de wagen amper 1.008 kg, bijzonder weinig. Onder de motorkap ligt een 4.7 liter grote zes-in-lijn motor die 306 pk en 460 Nm levert. Dat in combinatie met een gering gewicht zorgt voor een sprinttijd naar 100 km/u vanuit stilstand van 5 seconden. De Eagle Speedster beschikt over een manuele vijfbak en een grotere spoorbreedte voor een optimale wegligging.

Jammer genoeg kost dat alles natuurlijk ook handenvol geld. Zo’n half miljoen Britse Ponden of een kleine €570.000 om precies te zijn. In ruil voor die som krijg je natuurlijk een prachtige Speedster met oog voor detail, veel rijplezier en één van de meest exclusieve wagens ter wereld die een stukje Brits erfgoed terug levend maakt.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Eagle E-Type Speedster: Jaguar E-Type in het nieuw"

  1. mrnix 29-06-2011 om 13:32

    zou ie ook van britse ‘kwaliteit’ zijn?

  2. MRM 29-06-2011 om 14:42

    Haha, op ’t einde van de Top Gear aflevering weigert hij direct te starten. Sounds British…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...