Opvolger MG TF Roadster

MG TF Roadster 2013
MG werkt aan een opvolger voor de inmiddels verouderde TF Roadster.

De MG TF Roadster was de eerste wagen waarvan ik ooit het stuur in handen nam. Schakelen gebeurde instinctief van eerste naar tweede zonder problemen en de 210 pk gaven een serieuze duw in de rug. Een honderdtal meter later vergat ik echter te ontkoppelen bij stilstand en viel de motor stil. Nuja, het kon slechter en de belevenis is mij altijd bijgebleven. Als 16-jarige was ik ook extreem onder de indruk van de TF Roadster.

Als onderdeel van de heropleving van MG, heeft het Britse automerk aangekondigd te stoppen met de productie van de inmiddels verouderde en bijna vergeten TF Roadster. Dit klinkt op het eerste zicht eerder slecht, maar de autofabrikant bevestigde ook al bezig te zijn met de ontwikkeling van een opvolger. De nieuwe TF Roadster zou gelanceerd worden in 2013.

Details zijn voorlopig zeer schaars, maar het model zou alvast ontworpen en ontwikkeld worden in het Verenigd Koninkrijk. Volgens een bron van Autocar, zou de TF vervanger op het platform staan van een komende MG 3 of MG 5. Interessant, aangezien deze wagens beiden op de voorwielen worden aangedreven. Gelukkig zou MG de nodige aanpassingen maken om plaats te maken voor achterwielaandrijving. Voor informatie omtrent motor en prijzen, zullen we helaas nog even geduld moeten uitoefenen. (Via: Autocar)

MG TF Roadster 2009

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...