De Cruze maakt zich klaar voor het WTCC

Chevrolet Cruze WTCC
De Chevrolet Cruze werd amper drie en een halve maand geleden wereldkampioen in het WTCC kampioenschap. Het nieuwe seizoen staat echter reeds voor de deur en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

2011 is het beginpunt van een nieuw tijdperk in het WTCC, aangezien er een heleboel nieuwe regels aan het reglement werden toegevoegd. Belangrijkste is de downsizing naar 1.6 turbo benzinemotoren om de wereldwijde trend naar kleinere, zuinigere en meer efficiënte krachtbronnen te reflecteren. Ook komt er een nieuw kwalificatiesysteem, waarbij de tien snelste tijden uit Q1 in omgekeerde volgorde de wagens op de grid van race 2 bepalen.

Na een zeer succesrijk seizoen in 2010, waarbij Chevrolet zowel rijders- als constructeurskampioenschap in de wacht sleepte, is het GM-merk opnieuw klaar voor de strijd. Het Chevrolet team heeft enorm hard gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe 1.6 turbomotor. De Cruze zelf moest ook voor 70% herzien worden. De motor werd dan wel kleiner, het vermogen en het koppel namen toe. Dat heeft een serieuze impact gehad op het koelsysteem, hulpsystemen, voorophanging, remmen, aerodynamica en de gewichtsbalans van de wagen.

Het team heeft er sinds september 2010 reeds 4.500 zeer noodzakelijke testkilometers opzitten. Zowel ingenieurs als coureurs waren zeer tevreden. Chevrolet is de eerste WTCC constructeur die klaar is voor het kampioenschap en hoopt dat de opgedane ervaring zal helpen om tegemoet te komen aan de hoge duurzaamheidseisen. De nieuwe regels laten namelijk slechts één vervanging van de motor toe per wagen, voor het hele seizoen.

De coureur line-up werd niet veranderd, onder het moto ‘never change a winning team’. Yvan Muller krijgt als wereldkampioen #1 op zijn wagen. Rob Huff, redacteur bij The Sun, zal wagen #2 besturen en gedurende het hele seizoen een column bijhouden. Alain Menu krijgt #8, een gewilde keuze aangezien het Louis Chevrolet’s geluksnummer was. Bovendien komt er aan de start in Brazilië eveneens een vierde wagen, gemakkelijk herkenbaar door zijn ongewone oranje livery. Deze Cruze wordt bestuurd door de lokale held Carlos ‘Cacá’ Bueno. De openingsrace in Curitiba wordt gereden op zondag 20 maart. Good luck Cruze !

Lees hier onze rijtest met de Chevrolet Cruze 2.0D


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...