Noble M600 te koop vanaf april

Noble M600
Noble laat weten dat de M600 in verkoop gaat vanaf april.

De Noble M600 ontving heel wat lof wanneer de wagen onthuld werd in 2009, maar omwille van mysterieuze omstandigheden haalde de wagen de productie niet in november datzelfde jaar. Sindsdien was het enorm stil rond de M600, tot vandaag. Noble heeft nu namelijk een productiemodel van de M600 voorgesteld, die verkocht zal worden vanaf april.

Al wil het bedrijf er niet veel over kwijt, zijn er weinig redenen om aan te nemen dat er veel veranderd zou zijn sinds de onthulling anderhalf jaar geleden. De krachtbron zou nog steeds een twin-turbo 4.4-liter V8 zijn die 659 pk levert en 818 Nm koppel. In combinatie met een manuele zesbak sprint de 1250 kg lichte sportwagen van 0-100 km/u in 3 seconden en haalt hij een geschatte topsnelheid van 362km/u.

Voor wie al dat pk-geweld te bruut klinkt, regelt het Adaptable Performance Control systeem de output van de motor. Voor rustig cruisen activeer je de Road modus en krijg je 456 pk, tractiecontrole op de maximum stand en een zachte, geleidelijke boost en gasrespons. Heb je echter zin in wat meer, dan schakel je over op de Track modus. Je krijgt dan een additionele 152 pk en de tractiecontrole wordt wat milder. Wil je het echt hardcore, dan heb je nog de Race modus, die de gasrepons versnelt, de wielen nog meer laat doorspinnen en de motor toelaat zijn volledige 659 pk los te laten.

Verdere beschikt de wagen over een buisvormig space frame chassis, een koolstofvezel composiet koetswerk en een Alcon remsysteem met geventileerde remschijven van 380mm vooraan en achteraan 350 mm groot. Over de prijs is nog niets bekend, maar die zal gauw bekend raken. (Via:WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...