Officieel: Chevrolet Camaro Convertible

2011 Chevrolet Camaro Convertible
Chevrolet heeft op het autosalon van Los Angeles de Chevrolet Camaro Convertible onthuld.

De Chevrolet Camaro is in de Verenigde Staten de marktleider in zijn segment, om de populariteit van het model verder uit te bouwen voorziet Chevrolet nu ook een cabriomodel. De Camaro Convertible gaat vanaf januari in productie en zal vanaf februari bij de dealers staan in Noord-Amerika. In België moeten we wat langer wachten op dit model, de Camaro Convertible wordt pas in september in Europa verwacht.

Bij de ontwikkeling van het cabriomodel wou Chevrolet de rijprestaties en bestuurbaarheid van het model zo dicht mogelijk laten aanleunen bij de Coupé. Om de stijfheid te behouden heeft Chevrolet de structuur aangepast zonder de ophanging te wijzigen. Iets waar veel merken volgens Chevrolet aan zondigen, door de ophanging van hun Cabriomodel zachter te maken. Om gewicht te besparen gebruikt Chevrolet een softtop dak dat in 20 seconden geopend en gesloten kan worden.

Onder de motorkap kan er tussen twee motoren gekozen worden, het gaat om een V6 en een V8 motor. De 3.6-liter V6 zorgt voor 312 pk en 370 Nm koppel, de 6.2-liter V8 zorgt voor een vermogensoutput van 400 of 426 pk. De motoren kunnen telkens aan een zestraps automaat of een manuele zesbak gekoppeld worden. In Amerika is de Chevrolet Camaro Convertible er vanaf 30.000 dollar. Over de Europese kostprijs is nog niets bekend, maar de prijzen volgen ongetwijfeld zodra zijn Europese lancering nadert.

Chevrolet Camaro Convertible

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...