Gillet Vertigo.5 SPIRIT: Belgische supercar

Gillet Vertigo.5 SPIRIT
Het wordt soms vergeten, maar ook België beschikt over haar eigen automerk. Gillet bouwt één model, de Vertigo, en heeft daar nu een speciale editie van gebouwd.

Jaarlijks worden er zo’n 100 Gillets gebouwd en die worden verkocht in één verkooppunt: de fabriek zelf. Die fabriek bevindt zich in Isnes, deelgemeente van Gembloux. Gillet bouwt sinds 1992 supercars van om en bij de €100.000. De Vertigo.5 SPIRIT weegt amper 990 kg en wordt aangedreven door een 4.2 liter grote V8-motor die afkomstig is van Maserati. Die levert een vermogen van 420 pk en in combinatie met het lage gewicht, moet deze wagen wel voor vuurwerk zorgen!

Al de kracht van de motor gaat rechtstreeks naar de achterwielen. De overbrenging geschiedt via een sequentiële zesbak. Gillets worden steeds afgewerkt naar de persoonlijke smaak van de klant. Hoeveel de Gillet Vertigo.5 SPIRIT precies gaat kosten, is niet duidelijk, maar volgens Gillet is hij de meest betaalbare onder de supercars.

En een supercar is hij wel degelijk. Of je hem nu mooi vindt of niet, hij beschikt over een extreme vormgeving, veel kracht, weinig gewicht, kortom alles om de wagen flink vooruit te doen gaan. Aan de binnenkant zijn er op het eerste zicht vooral hoogwaardige materialen terug te vinden, niet mis!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gillet Vertigo.5 SPIRIT: Belgische supercar"

  1. Kristof L 03-11-2010 om 22:09

    Persoonlijke smaak… Hmm… Voor mij mag ie in’t wit, met een zwart-rood interieur.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...