Onthuld: Morgan Eva GT

Morgan Eva GT
Morgan heeft op Pebble Beach de show gestolen met deze sensationeel ogende Eva GT.

De Morgan Eva GT is een luxe grandtourer die vanaf 2012 in productie zal gaan. De wagen biedt plaats aan vier personen en hun bagage, het koetswerk is opgebouwd uit het lichtgewicht chassis van de Aeromax Supersports en maakt gebruik van aluminium koetswerkpanelen. De wagen is specifiek ontworpen om zowel te dienen als alledaags familietransport en als luxueuze GT. De achterbank is comfortabel genoeg voor kinderen en kleine volwassenen, en zou zelfs occasioneel door grotere volwassenen benut kunnen worden.

De Morgan Eva GT is met een lengte van 4,7 meter, een stuk langer dan de 4,2 meter lange Aeromax. De Eva GT is daarnaast 1,8 meter breed en 1,2 meter hoog. Onder de motorkap maakt Morgan zoals gewoonlijk gebruik van een BMW motor, in dit geval een 298 pk en 400 Nm sterke zes in lijn motor met twin-turbo techniek. Aangezien de Eva GT amper 1.250 kilogram weegt is een sprint van 0 naar 100 km/u mogelijk in 4,5 seconden en haalt de wagen een topsnelheid van 275 km/u.

Wie geïnteresseerd is in deze Eva GT zal ongetwijfeld graag horen dat de wagen standaard geleverd zal worden met ABS, ESP, Xenon koplampen, GPS en de nieuwste generatie Airbags. Er zullen daarnaast twee verschillende versnellingsapparaten beschikbaar zijn: een zestraps automaat en een manuele zesbak. De eerste leveringen zijn trouwens voor 2012, de kostprijs zal afhankelijk van de vraag tussen de 85.000 en 100.000 euro liggen. (Via: AutoCar)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Onthuld: Morgan Eva GT"

  1. Tim 15-08-2010 om 18:46

    Vrij exclusief!

  2. kristof 15-08-2010 om 19:27

    Mooie auto voor een behoorlijke prijs. Je betaalt evenveel voor een audi a8 of gelijke bmw (met wat opties), maar zit zeker zo exclusief niet.
    Nu alleen wachten op foto’s van binnenin. Het wordt lastig om daar 4 mensen in te proppen lijkt mij.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...