IAA Frankfurt lijdt onder crisis

Frankfurt IAA 2009
Zondag ging het Autosalon van Frankfurt na 10 dagen terug dicht. Tijd voor wat cijfers.

Ten tijde van economische crisis een autosalon houden lijkt een rare strategie, maar toch leeft koning auto nog bij de mensen. Zo kwamen er dit jaar 850.000 mensen langs op het autosalon van Franfurt, dat zijn er wel 150.000 minder dan twee jaar geleden. Maar die vergelijking mag je niet maken volgens de organisatie omdat men toen in een ander klimaat zat. Hun doel dit jaar was 750.000 en is dus ruimschoots gehaald, vandaar dat ze ook over een succes spreken. Niet enkel de organisatie was tevreden, ook verschillende autoconstructeurs waren best tevreden over het autosalon, dat dit jaar nog meer in het teken stond van groene technologie.

Het totaal aantal aanwezige automerken dat een stand had op de beurs was dan wel met 30% gedaald, vooral door het wegblijven van enkele Aziatische merken. Aangezien deze toch enkel kopieën leveren, zijn we hier niet rouwig om.

Deel dit bericht:

2 reacties op "IAA Frankfurt lijdt onder crisis"

  1. aerts eddy 03-10-2009 om 12:39

    ishet salon van frankfurt niet om de twee jaar in plaats van jaarlijks?

  2. PJS 03-10-2009 om 13:02

    Inderdaad, ik heb het aangepast!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...