Devon GTX: Snel, stoer & duur

devon_gtx
Echte supercars komen meestal uit Italië of Duitsland. Het Amerikaanse Devon Motorworks wil daar verandering in brengen.

Daarom presenteerde Devon Motorworks op het Concours d’Elegance de Devon GTX, een wagen die niet enkel enorm veel pk’s heeft – zoals de meeste Amerikaanse wagens – maar bovendien ook bijzonder goed aan de weg kleeft én er mooi uitziet.

De wagen levert maar liefst 650 paarden, die uit een 8.4 l (!) grote V10-motor gehaald worden. De motor diende zo groot te zijn, omdat Devon Motorworks ervoor koos de motor op een natuurlijke manier te aspireren. Bovendien speelde Devon Motorworks met het inlaatsysteem, waardoor er 650 pk uit de motor komt. Van versnelling veranderen gebeurt aan de hand van een manuele zesbak.

Het design komt van de hand van voormalig Ford-werknemer Daniel Paulin. De wagen is volledig uit carbon vervaardigd. Binnenin zijn onder andere de zetels versterkt met carbon en overal in het interieur zijn er chroomaccenten terug te vinden. De vleugeldeuren moeten duidelijk maken dat het wel degelijk om een supercar en niet om een doorsnee muscle car gaat.

Ook leuk om weten is dat de wielen vooraan een maatje kleiner zijn dan de 20″ wielen die je achteraan kan terugvinden. Jaarlijks worden er 36 stuks van deze Devon GTX gebouwd, die over de toonbank gaan voor een prijs van $500.000. Een extra race-pakket kost $25.000. In euro’s tel je dus zo’n €370.000 voor de wagen inclusief het -ons inziens wellicht obligate- race-pakket. Zonder importkosten uiteraard. (via MotorAuthority)

Devon GTX

Devon GTX

Devon GTX

Deel dit bericht:

5 reacties op "Devon GTX: Snel, stoer & duur"

 1. XliljeezyX 20-08-2009 om 14:48

  :O veyron GS, mercedes SLR striling mos(?)!
  Nice! maar dat ding lijkt wel op een pontiac solstice!

 2. BNNY 20-08-2009 om 15:09

  One77 én R8 V10 niet te vergeten

 3. PJS 20-08-2009 om 15:20

  @BNNY; One-77 staat er niet bij, je bedoelt Infiniti Essence!

 4. Kongo 26-08-2009 om 10:25

  Ze zulen het nooit leren…… die amerikanen

 5. DD 24-11-2009 om 16:51

  @ Kongo: ik vind hem best mooi voor een Amerikaan, al is hij wel prijzig. Blij om te zien dat hij in het echt even mooi is als op de promobeelden (http://www.skynet.be/jack-nl/motoren/dossier?folderid=3330&articleindex=0)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...