Veritas RS III komt naar London Salon Prive

Veritas RS III
Veritas zal op het exclusieve Salon Privé in Londen de 280.000 euro kostende Veritas RS III Speedster voorstellen.

De Veritas RS III lijkt wel erg goed op de Mercedes-McLaren SLR Stirling Moss, een kopie is het echter niet want het conceptmodel dateert al van 2001. De Veritas RS III wordt een moderne interpretatie van de klassieke Veritas racewagens uit de jaren ’40. De Veritas is een gestripte racer en weegt onder andere dankzij het gebruik van carbon maar 1.170 kg.

Onder de motorkap van de Veritas RS III huist een 5-liter V10 of 4-liter V8 afkomstig van BMW, deze motoren zijn respectievelijk goed voor 600 en 480 pk. Als je voor de V10-motor kiest sprint je met je RS III van 0 naar 100 km/u in 3,2 seconden en haal je een topsnelheid van 347 km/u. Kies je voor de RS III met V8-motor dan doe je het zelfde sprintje in 3,6 seconden en blijft de topsnelheid “beperkt” tot 329 km/u. (Via: WCF)

Veritas RS III

Veritas RS III

Veritas RS III

Veritas RS III

Deel dit bericht:

1 reactie op "Veritas RS III komt naar London Salon Privé"

  1. Arjano 19-05-2009 om 18:42

    Wat een beauty!!! PRACHTIG!!! Die neus heeft een echte Maserati-look.
    Het design en de carrosserie is ook prachtig aerodynamisch gevormd.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...