TopGear straks met presentatrice?

top-gear-girl-515
Het ziet er naar uit dat een nieuwe wet van de Engelse regering wel eens het einde zou kunnen betekenen van het huidige mannelijke presentatietrio.

De nieuwe gelijkheidswet spoort werkgevers in de openbare sector aan om de diversiteit onder de werknemers te vergroten. Het immens populaire programma Top Gear valt ook onder deze wet. Het huidige presentatietrio bestaat uit blanke heteromannen, wat  geen representatief beeld van de maatschappij weergeeft. Critici vrezen dat programmamakers hun onafhankelijkheid kwijtspelen en gedwongen worden mensen aan te nemen op basis van factoren als ras, geslacht, geaardheid etc. Eerder deze maand beschuldigde een professor sociologie aan Oxfort University Top Gear van sexisme. Het hele Top Gear team en presentators zijn een “jongensclubje” en ook de studiogasten zijn voornamelijk van het mannelijke geslacht.

Uiteraard komt er veel kritiek op deze interpretatie van de nieuwe wet. Zo ook van producent Andy Wilman, deze verkondigde dat het absolute nonsens is dat het programma vrouwen zou uitsluiten. “Als de show vrouwonvriendelijk zou zijn, waarom is bijna de helft van ons publiek dan vrouwelijk? Daarbij, als we een presentatrice toevoegen om de seksen beter te vertegenwoordigen, dan moet volgens die logica een (vrouwen)programma als “Loose Women” ook dringend een kerel aannemen. Ik geloof dat dit soort vereisten vrouwen heel paternalistisch benadert, omdat ze veronderstellen dat vrouwen de presentatoren van een programma niet kunnen beoordelen op hun verdienste, maar een programma enkel kunnen appreciëren als ze worden toegesproken door iemand van hun eigen geslacht.”

Tijdens de consultatieronde van de regering over de nieuwe wet had de BBC er al op aangedrongen dat deze de journalistieke, programma- en uitzendactiviteiten niet mocht verstoren. Een woordvoerster van de BBC zegt te praten met de regering om de ware toedracht van deze wet te ontcijfereren. (via)

Als voorproefje heb ik alvast Carmen Electra bijgemonteerd. Wat denken jullie ervan, wel of geen vrouw bij het team? Of eerder vrouwen als decorstuk zoals reeds het geval is bij M!LF…

Deel dit bericht:

8 reacties op "TopGear straks met presentatrice?"

 1. PJS 02-05-2009 om 16:53

  Vrouw als decorstuk is OK, maar zeker geen types zoals Vicki in Fifth Gear, danku!

 2. XliljeezyX 02-05-2009 om 17:41

  inderdaad. die vicki bakt er echt niks van.

 3. SSq 02-05-2009 om 18:38

  en ze heeft nog een belachelijk irritant lachske ook!

 4. _________ 02-05-2009 om 20:03

  er zit toch al een vrouw bij het “team” (James May)
  of heb ik dat fout???

 5. Bram 02-05-2009 om 20:18

  Ze zullen er bij Top Gear wel weer een draai aan geven, ze kunnen de vrouwelijke presentatrice dan “Top Gear Woman” noemen in navolging van “Top Gear Dog”. 😉

 6. Willem 03-05-2009 om 0:56

  Dan moet ze minstens een leiband om 😛

 7. maxim 03-05-2009 om 21:22

  als da die madam van op die foto is dan zal het zeker goe worde !!!!! 🙂

 8. XliljeezyX 03-05-2009 om 23:01

  hahaha @_____
  heb je goed 😛

Reageer

Reactie aan het plaatsen...