GM wil Saab verkopen


Het gaat niet goed in de autosector en niet alleen Ford wil onderdelen verkopen, ook General Motors zou van plan zijn Saab te verkopen.

General Motors wil in de toekomst de focus op de merken leggen die het zelf als ‘essentieel’ omschrijft. Die merken zijn Chevrolet, Cadillac, GMC en Buick, kortom: door en door Amerikaanse vaste waarden. Pontiac zou een nichemerk worden.

De CEO van GM, Fritz Henderson, meldde ook dat Saab te koop staat en dat er zich al geïnteresseerden gemeld hebben. Zijn bedoeling is om zo snel mogelijk Saab van de hand te doen, net zoals Saturn, zeg maar de Amerikaanse variant van Opel.

Verder zal GM ook minder dealers in Amerika hebben, het zou van 6450 naar 4700 gaan en het aantal modellen dat GM produceert zou van 63 naar 40 moeten dalen. GM vraagt een overheidslening van 4miljard dollar tegen het einde van dit jaar om te overleven. Later zou er nog extra geld bij moeten komen, met een totaalsom van 18 miljard dollar. Wat er gebeurt als GM deze lening niet krijgt, daar heeft Henderson het liever niet over.

Deel dit bericht:

5 reacties op "GM wil Saab verkopen"

 1. Bert 04-12-2008 om 11:00

  Wie wordt de koper? BMW of VW?

 2. MRM 04-12-2008 om 12:06

  Kgeloof dat GM met Dongfeng, een of andere Chinees aan het onderhandelen is. Maar of Dongfeng ook Saab effectief zal kopen, da’s een andere zaak.

 3. XliljeezyX 04-12-2008 om 16:23

  Wat zou er gebeuren als GM het niet overleeft? zouden dan de rprijzen van de amerikaanse auto’s dalen of uit productie gaan?

 4. Autofans.be 04-12-2008 om 16:33

  Ik vrees dat general motors niet te veel noten op haar zang moet hebben. Chinezen als koper gaat veel Amerikanen in het verkeerde keelgat schieten, daar ben ik vrij zeker van. De beste oplossing lijkt mij nog steeds een nationalisering.

 5. MRM 04-12-2008 om 18:02

  @Xlil… -> ik denk wel dat GM het op een of andere manier zal overleven, want als Amerika GM failliet laat gaat, zullen enorm veel mensen hun werk verliezen, wat slecht nieuws is voor een momenteel slechte economie. Mocht het toch gebeuren, zal je de geproduceerde maar nog niet verkochte wagens enorm goedkoop kunnen verkrijgen.

  @Autofans -> Als de Amerikanen Saab nergens kwijtraken kunnen ze het evengoed aan de Chinezen verkopen en die zitten dan met de miserie dat Amerikanen het niet leuk vinden dat China een deel van GM zou bezitten.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...