Jaguar XF Cabrio komt er!


We speculeerden al eerder over een Jaguar XF Cabrio of Coupé. Moederbedrijf Tata zet het licht voor beide modellen op groen.

Jaguar mag dus een tweedeursversie maken van de Jaguar XF én zelfs het dak van die coupé halen. Die twee nieuwe modellen moeten Jaguar toelaten de concurrentie met Mercedes (de E-Coupé en Cabrio), Audi (A5) en BMW (3 Coupé) aan te gaan.

Om die concurrentiestrijd te kunnen winnen, laat Jaguar nu al weten dat de wagens een zeer scherp prijskaartje zullen dragen. Op die manier wordt er ook een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de XF en de Jaguar XK.

Deze modellen zullen normaal tegen 2010 of begin 2011 in de showroom staan, na de lancering van de Jaguar XF-R. Of er ook van de Jaguar XF-R een Coupé of Cabrio gemaakt zal worden, is nog niet bekend.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Jaguar XF Cabrio komt er!"

 1. Pieter 21-11-2008 om 17:57

  “Die twee nieuwe modellen moeten Jaguar toelaten de concurrentie met Mercedes (de E-Coupé en Cabrio), Audi (A5) en BMW (3 Coupé) aan te gaan.”

  Ik denk niet dat die wagens in het vaarwater van Jaguar komen. Laat ons eerlijk zijn, Jaguar staat nog wel een segmentje hoger, en misschien wel twee. Het lijkt me eerder concurrentie voor Maserati, Lexus, Porsche enzovoort.

 2. MRM 21-11-2008 om 18:01

  Als dat is hoe Jaguar de XF wil positioneren…
  Hou er rekening mee dat hij trouwens wel tegen die wagens moet concurreren, aangezien de XK het moet opnemen tegen Maserati, Lexus en Porsche. De XF Coupé zou onder de XK gepositioneerd worden en dan kom je al snel uit bij concurrenten als BMW, Audi en Mercedes, het Duitse drietal.

 3. Henk van den Berg 18-12-2008 om 21:53

  Ik ben zeer benieuwd naar de technische specificaties van de nieuwe 5.0 liter motor, zoals deze in de XK model 2010 komt.

  Natuurliojk ben ik ook benieuwd naar de andere wijzigingen, maar de techniek is voor mij de belangrijkste.

  Groeten,

  Henk van den Berg

Reageer

Reactie aan het plaatsen...