De REVA: piepklein, elektrisch maar CO2-vrij

REVA
Mogen we jullie voorstellen, de REVA, een klein Indisch op batterijen aangedreven voertuig, hoofdzakelijk (en alleen) aangewezen als citycar. Deze REVA is marktleider in het elektrische autosegment, en de verkoop blijft stijgen.

De REVA G-Wiz is een kleine driedeurs hatchback, waar 4 personen in passen -2 volwassenen vooraan, en 2 kinderen achteraan- maar de achterzetels zijn verwijderbaar om zo het laadvermogen te verhogen. Het vermogen komt van acht 6V batterijen in serie, die zorgen dus voor 48V in totaal, de batterijen werden geplaatst onder de voorste zetels. De acht batterijen sturen een elektromotor aan, die standaard 6,5pk levert, maar het vermogen kan oplopen tot 17,5pk. CO2 uitstoot is bij deze auto niet aanwezig, nu blij Groen!?

Het laatste model maakt gebruik van een wisselspanningsmotor die een topsnelheid kan leveren van 70 km/u. Hier kan 10km/u bijkomen in ideale omstandigheden, maar dit voor maximaal 15min. In Groot-Brittannië is deze auto een echt succes, zeker omdat men in Londen tol moet betalen om er te mogen autorijden. Met deze “auto” hoef je dit niet te doen. Als je een REVA wilt aankopen, moet je ongeveer 12.500 euro neertellen, exclusief btw. Volgens de verkopers heb je wel zo goed als geen onderhoudskosten aan deze wagen.

Qua veiligheid moet deze auto niet onderdoen, hij behaalde namelijk 4 sterren in de strenge Euro NCAP-crashtesten.

Onze Britse autovrienden waren zo vriendelijk om de REVA uit te testen, maar waren er niet zo tevreden over..

Het eindoordeel is dus ook niet zo positief: als je je fiets beu bent, of je moet elke dag tolheffing betalen (voor de Londenaars onder ons) om 300m te rijden, dan is een aankoop van een REVA aanvaardbaar, of je bent een aanhanger van het milieu natuurlijk.

Nog erger is dat je deze dingen ook kunt customizen..
REVA elektrische wagen

REVA elektrische wagen

REVA elektrische wagen

REVA elektrische wagen

REVA elektrische wagen

REVA elektrische wagen

Deel dit bericht:

2 reacties op "De REVA: piepklein, elektrisch maar CO2-vrij"

 1. flamant Alain 23-02-2009 om 13:54

  Beste;

  Kan ik meer info over de Reva aub? Verdeler, techn. fiche, prijzen, levertijd …

  Vriendleijke groet;

  Flamant Alain

 2. MRM 23-02-2009 om 14:41

  http://www.greenmobil.eu/elektrische-voertuigen/contact.htm
  Dat is de site van de verdeler.

  http://www.reva-car.be/
  En hier vind je ongetwijfeld alle info over de REVA.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...