Maybach 62S Landaulet

Maybach 62S Laundaulet
We toonden jullie eerder al impressiefoto’s van de Maybach Landaulet. Vandaag heeft Maybach de eerste informatie en foto’s vrijgegeven.

Het is de bedoeling dat de Maybach 62S Landaulet op het autosalon van Dubai (vanaf 13 november) wordt voorgesteld. De Landaulet wordt een semi-cabriolet, enkel het passagiersgedeelte heeft een opvouwbaar dak. Eerder werd er gesproken van een beperkte oplage van 20 exemplaren maar dat wordt nu genuanceerd tot “1 of meer”, afhankelijk van de interesse in Dubai.

Het dak vouwt zich op in 16 seconden maar verstopt zich niet in de koffer maar achter de bestuurders, over het geheel wordt daarna een lederen hoes getrokken. De zijkanten van de wagen blijven echter steeds rechtop, daardoor blijft de structuur van de limousine behouden. Om het comfort van de passagiers ook wanneer het dak ingeklapt is hoog te houden heeft Maybach twee nieuwe automatische klimaatsystemen toegevoegd om de temperatuur gelijk te houden zelfs als het winderig en koud is.

Het passagiersgedeelte is uitgevoerd in wit leder en wordt afgewerkt met ofwel “zwart piano”, “zwart graniet” of “goud”. Het bestuurderscompartiment daarentegen is volledig met zwart leder en “zwart piano” afgewerkt. Een vloeibaar kristal scherm scheidt de passagiers van de chauffeur, de passagiers kunnen zelf instellen of het scherm doorzichtbaar wordt of niet.

Achteraan is luxe uiteraard het codewoord met schitterende ligzetels en een intelligent systeem dat glazen, bekers en een champagnefles kan vasthouden. Verder krijgen de passagiers vermaak met een DVD speler, een zes CD-changer en een koelkast. Daarenboven zijn alle functies achteraan met de stem bestuurbaar dankzij het “Linguatronic voice control system”.

Het motorisch gedeelte mogen we uiteraard niet vergeten, Maybach’s Landaulet beschikt over een 6 liter V12 die samen met AMG werd geproduceerd. Deze motor zorgt dankzij twee turbochargers en een water intercooler voor een vermogen van 612 pk en een duizelingwekkend koppel van 1000 Nm. Dat maakt hem binnenkort de krachtigste limousine ter wereld.

De 62S Landaulet heeft een “Antiqua” wit exterieur en kreeg daarenboven nieuwe 20 inch wielen. De wagen is uitgerust met adaptieve en elektronische luchtvering waardoor Maybach zelf claimt dat het een comfortabele en stabiele rit kan beloven. Ook het remsysteem werd met de hulp van moeder Mercedes-Benz goed uitgerust met geventileerde remschijven.

Maybach 62S Laundaulet

Maybach 62S Laundaulet

Maybach 62S Laundaulet

Maybach 62S Laundaulet

Maybach 62S Laundaulet

Maybach 62S Laundaulet

Maybach 62S Laundaulet

Maybach 62S Laundaulet

Maybach 62S Laundaulet

Maybach 62S Laundaulet

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...