Verkoopcijfers September

Opel Corsa Cabrio
Met ongeveer 40.000 verkochte stuks is September geen topmaand, maar toch is dat 5,2% meer dan vorig jaar. De kaap van 500.000 wagens per jaar zou dit jaar overschreden kunnen worden, wat nog nooit eerder gebeurde.

Beste verkoper van deze maand: Opel. Op jaarlijkse verkoopcijfers steekt Opel nu VW voorbij. Vraag is of VW Opel terug inhaalt of niet. Sinds lang is de Astra opnieuw het meest verkochte model. Opvallend is de redelijk grote verkoop van de Mitshubishi Colt (8e plaats) en de Fiat Panda (4e plaats).

Winnaars van deze maand: Opel, Toyota, Volvo, Kia, Daihatsu en Alfa Romeo. Zowel hun marktaandeel als hun aantallen verkochte wagens is erop vooruit gegaan. Dacia verkocht ongeveer 2 keer zoveel wagens als vorig jaar en Dodge verkocht oneindig veel percent meer auto’s dan vorig jaar, weze dit wel omdat Dodge slechts sinds dit jaar in België wagens verkoopt.

Verliezers van de maand: Renault, Nissan, Smart en Volkswagen, dat van de eerste plaats is gestoten.  Renault en Nissan hebben weliswaar een hele hoop nieuwe modellen klaarstaan, die de negatieve cijfers wel zullen kunnen omkeren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...